Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την απόλυτη ικανοποίησή σας.Αν για οποιοδήποτε λόγο δε μείνετε ευχαριστημένοι από την παραγγελία σας, μπορείτε να επιστρέψετε μέρος ή όλα τα προϊόντα που αγοράσατε.

Αλλαγές προϊόντων γίνονται στις περιπτώσεις:

1) Που το προϊόν το οποίο λάβατε είναι ελαττωματικό.

2) Εάν λάβετε διαφορετικά προϊόντα από αυτά που έχετε καταχωρήσει στην παραγγελία σας.

3) Σε περίπτωση όπου το νούμερο – μέγεθος κάποιου προϊόντος δεν σας ταιριάζει και επιθυμείτε αλλαγή με άλλο προϊόν.

4) Εάν επιθυμείτε να αντικαταστήσετε προϊόντα που έχετε λάβει, τα οποία δεν είναι ελαττωματικά, για προσωπικούς λόγους.

Στις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 2381027507 είτε με email στο info@fashionwoman.gr και να αναφέρετε το περιστατικό.

Δεν γίνονται αποδεκτές επιστροφές εάν δεν έχει προηγηθεί τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία.

Οι αλλαγές για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες μπορούν να γίνουν εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής.

Για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή, τα προϊόντα πρέπει να βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση και συσκευασία, να μην έχουν φορεθεί, χρησιμοποιηθεί, τροποποιηθεί ή πλυθεί και να μην έχουν αφαιρεθεί το καρτελάκι και το barcode.

Τα επιστρεφόμενα προϊόντα θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από το νόμιμο παραστατικό πώλησης (απόδειξη), το οποίο θα εσωκλείεται εντός του δέματος.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, ελέγχετε τα προϊόντα που φτάνουν σε εσάς κατά τη στιγμή της παράδοσης τους για εμφανή ελαττώματα των ίδιων ή της συσκευασίας τους.

Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο το ανάλογο προιόν που επιθυμείτε (πχ μεγαλύτερο μέγεθος), μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο προϊόν.Σε περίπτωση που δε βρείτε να αγοράσετε κάποιο νέο προϊόν, δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων,αλλά το ποσό της αγοράς του συγκεκριμένου προϊόντος πιστώνεται στο λογαριασμό σας.Το συγκεκριμένο πιστωτικό υπόλοιπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε νέα παραγγελία επιθυμείτε.Θα λάβετε με email έναν κωδικό,τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε επόμενη αγορά σας,ώστε να σας αφαιρεθεί το ποσό από το συνολικό κόστος της παραγγελίας σας.

Στις περιπτώσεις 1 & 2 τα μεταφορικά έξοδα επιβαρύνουν αποκλειστικά το fashionwoman.gr

Στην 3η & 4η περίπτωση το κόστος των μεταφορικών επιβαρύνει τον πελάτη. Η νέα παραγγελία θα πρέπει να έχει ίση ή μεγαλύτερη αξία από αυτήν που αντικαθιστά.

Τα μεταφορικά έξοδα, τα έξοδα αντικαταβολής καθώς και η διαφορά που θα προκύψει από την νέα παραγγελία επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.